29 Haziran 2013 Cumartesi

4-4-2 Diamond Sistemi

Bu sistem 4-4-2 atak ve 4-4-2 defans sistemlerinin karışımı olan bir sistemdir.Galatasaray'ın  oynadığı son olarak Schalke maçında oynadığı sistemdir.Orta Sahadan defansın gerisine atılan topları engellemeye yönelik DOS ile kurgusal oyun özelliğine sahip OOS bu sitemde önemli bir yere sahiptir.





Bu sistem orta saha dörtlüsünün oyun kuruculuğuna ve oyuna katılımına bağlıdır.Bu sistemde en önemli kısım orta saha dörtlüsüdür.Ancak sadece bu sisteme bağlı kalmış takımlar mutlaka fire vereceklerdir.Zira orta saha dörtlüsünün genel pas trafiği kesilirse sistem aksayacaktır.Bu yüzden 4-4-2 Diamond sistem sahibi teknik adamın mutlaka alternatif bir sistemi yahut pas akışı vardır.

Ben bu sistemde komple bek değil kanat bek oynanılmasının mümkünse daha tehlikeli olacağını düşünüyorum.Bu durumda defansif orta saha oyuncusu defans ikilisinin arasına girdiği vakit kanat bekler oyuna katılacak böylece 3-5-2 tarzı bir sisteme dönülmüş olacaktır.Aslında bu durumda 4-4-2 D. kopuş olup 4-1-3-2'ye yakın bir sistemdir.Ancak yukarıda belirttiğim gibi bu bir alternatif olmalıdır.

Defans 2'lisine ekstra bir görev beklenmemektedir ancak son adam tarzı oynayan defansın uzaklaştırdığı toplarda orta saha 4'lüsünün dikkat etmesi gerekmekte ve teteikte olmaktadır.

Ofansif Orta Saha oyuncusunun önemli bir özelliği diğer orta sahaları da yönlendirecek olmasıdır.Kanat orta sahaların oyuna katılımını belirleyecek ve pas ve şut dağılımını yaptıracaktır.Bunu Defansif orta saha oyuncusundan beklemek mümkün olabilir ancak defansif orta saha oyuncusunun ataklara katılması teknik bir takım değilseniz kontra yemenize sebep olacaktır.Bunun yerine uzun boylu ve hava hakimiyeti olan bir defansif orta saha oyuncusu ribaundları ve geri hava toplarını alcaktır.

Kanat Orta Sahalar antrenörün tercihine göre kanatlarda basma ve çizgiye düşme gibi görevleri yerine getirebilir ama bence Ofansif orta saha oyuncusunun kontrolü altında olursa böylece orta saha 4'lüsü oyuna tam anlamıyla katılacaktır.

Forvetde 2 tane merkez forvet oynatılsa da bir oyuncunun poacher tarzında oynatmak benim işime gelir.Türk Futbolunda poacher pek yetişmez.Bir poacher yetiştirmek zor ve zahmetlidir.Bunun nedeni poacherların fizik ve teknik güçlerinin orantılı ve gelişmiş olmasıdır.Bir poacher buldu mu kaçırmaz.Bunu yetiştirmek bir antrenör için hem zor hem zahmetlidir.Ancak poacher tarzı oynatmak hem oyuna neşe hem de hava katacaktır.

Souç olarak 4-4-2 D. Sistemi atak oynayan takımların sistemidir.Dengeli ve ayakta top tutmaya dayanır.Top bizde olsun gol zaten gelir , diyen teknik adamların başvurduğu bir sistemdir.Bu sistemdeki takımları oynamak sıkıcı geliyor bana.Zaten ligimizde ve dünyada rağbet gören bir sistem değildir.

Son olarak diyoruz ki : " YAŞASIN ATAK FUTBOLU"

28 Haziran 2013 Cuma

Yok artık Aziz Başkan!

Güle güle izledim son konuşmasını.Hali suda çırpınan adamın halinden daha kötü.Giderken çok cam yakacağım diyor ve gideceğini biliyor ve her şeyin anahtarını şu sözünde saklıyor : "Ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım." Son derece tehlikeli bir söz aslında.Yaptıklarına bir kitleyi ortak ederek ben suçluysam onlar da suçlu demeye getiriyor.Aziz Yıldırım bugün hukuk düşmanı kimliği ile bu millete en büyük kötülüğü zaten yapmakta bir kitleyi hukuka güvensizliğe ve anarşizme sürüklüyor.İşin komiği benim kellemi alamazlar gibi anakronik bir ifadeyle Hem Uefa'ya Hem TFF'ye yükleniyor.

Dikkat ettiniz mi konuşmasının hiç bir bölümünde biz akız yahut aklanmıştık demiyor.Biz suçluyuz ama Fenerbahçeyiz mantığında devam ediyor.Aziz Yıldırım bugün kin ve hırsın insanı nelere götürebileceğinin resmidir.Aziz Yıldırım hukuktan üstün takılmanın cezası nedir sorusunun cevabıdır.Aziz Yıldırım bugün Türk Hukukuna direnilmezin resmidir.Bir de diyor ki : "Türkiye'de ekseni kaymış yargı var!" Hadi canım sende!Hayatında kaç defa hukuk kitabı okudun yahut Türk hukuku ile ilgili bir makale bitirdin.

Artık bırakmalı ve gitmeli buralardan başkan.Bütün dünya sana , size gıcık şike diye bir şey uydurduk sizi suçlu bulduk haksız yere ceza verdik.Kusura bakmayın başkanım ama biri çıkar size der ki : "Yok artık Aziz Başkan!"

16 Haziran 2013 Pazar

Bu Bir Aziz Yıldırım Yazısı!

Net sayıyı söylüyorum:10 yabancı oyuncu.Gidenler henüz gitmediğine göre durum böyle.Esame listesine 8 isim yazılacağı ancak 6 tanesinin aynı anda oynatılacağı düşünülürse iyi bir sayı ideal bir sayı aslında

Şimdi bu yabancıları ve alınan fiyatlarını yazalım.

Joseph Yobo - 2.5 M Euro
Raul Meireles - 10 M Euro
Cristian Baroni- 7 M Euro
Miroslav Stoch -5.5 M Euro
Dirk Kuyt - 1 M Euro
Mousa Sow - 10 M Euro
Pierre Webo -3 M Euro
Milos Krasic - 7 M Euro
Bruno Alves- 5.5 M Euro
Michal Kadlec- 4.5 M Euro

Toplam 56 M Euro ediyor.Bu para Galatasarayda sadece 36 M Euro.

Buradan çıkacak sonuç su olmalı.Parayla saadet olmuyor.Yıllarca paranın en çok aktığı saha gelirini en çok alan Ortega , Anelka gibi dünya yıldızlarını getiren Fenerbahçe parayla saadetin olmayacağını gösteriyor hepimize.Zira bu hesaplara göre en çok şampiyonluk Fenerbahçenin olmalıydı.

Bütün profesyonel takımlardan -Aziz Başkan istisna- isteğim amatörlerdeki oyunculara yönelmeleri.Yabancıdan bir halt olmaz demiyorum ama yabancıdan da bir başka yabancı doğmaz.Giden arkasına bakmadan gider.

Sorun Futbol mantığına aykırı yönetici ruhları.Aziz Yıldırım ruhlu yöneticilerin,hırslı ve aykırı mantıkla çalışması  hem bir çatışma ortamı hem de futbolcu için Katar ya da Türkiye ne fark eder mantığını getiriyor.Bunun sorumlusu yıllarıdır Fenerbahçe'de yöneticilik yapan astığım astık kestiğim kestik Aziz Başkandır.

Sayın Başkan'a hatırlatmak istiyorum.Şike olayları nedeniyle açıklanana gerekçeli kararı tanımadığını söylemişti.Sayın Başkan o gerekçeli kararın en üstünde TÜRK MİLLETİ ADINA yazar.Yargı,yetkisini aldığı kurum olan millet adına yetkisi kullanır.Yani tanımadığınız şey milletin iradesidir ki o da milyar Aziz Yıldırım bir millet etmeyecek bir kavramdır.

Siz değil miydiniz Başkanım siz istediğiniz kadar k.çınızı yırtın diye bağıran taraftarınıza.Siz değil misiniz Anadolu Kulüplerini havuz ile tehdit eden.Siz değil miydiniz benim Fenerbahçeli kardeşimi provoke edip millerin polisiyle çatıştıran.Sayın Başkanım sizden ricam bırakın bu başkanlığı.

Başkanım bakın spor gerçekten eğlenceli bir şey.Kaybetmesi bile zevkli bu sporun.Hele ki futbolda.Ama başkanım biliyorum boşa vakit harcıyorum ne siz dikkate alacaksınız beni ne ben bundan sonra sizi.Ama iyi ki bu dünyada bir şeylerin sonu var ve sizin de başkanlığınız bir gün bitecek.Bitecek değil mi?

9 Haziran 2013 Pazar

Amatör Ligler ve Talepler

Amatör Ligler futbolun adeta fabrikaları olmalıdırlar.Ama ne yazık ki yanlış ve yerel tutucu yönetim anlayışları amatör kulüplerin 3-5 tane adamının vakit geçirmesinden ibaret olmaktadır.Geçenlerde amatör takım maçlarını izliyordum.O kadar yetenekli futbolcu görüyorum ve duyuyorum ki üzülüyorum.Üzülüyorum çünkü bir futbol ülkesinde vahim derecede futbolcu kıyımı vardır.Ne yetenekler harap olmakta hala ve hala yabancı futbolcularla bu telafi edilmektedir.11 tane Türk oyuncunun Şampiyonlar Ligini alması imkansız değildir.Yetenek geliştirilebilir,önemli olan ilgi alaka ve maddiyattır.

Ayrıca TFF'nin ilgisizliği ve bürokrasinin katı yüzünü görüyoruz Amatör liglerde.Halkın katılımını sağlayacak hiç bir reklam tanıtım faaliyetinin olmaması ve bir sürü taraftarsız kulübün varlığı liglerde bir heyecan yaratmıyor.3-5 kişinini izlemeye geldiği lig maçınızda en ufak kavgada futbolcu yakınlarının terörüne maruz kalabiliyorsunuz.

Yerel takımların ilgisizliği ise komik geliyor bana.Yetişmiş ya da yetişmekte olan futbolcuları almak yerine yaptıkları deneme günleri ile futbolcu yetiştirmeye çalışmakta 1-2 ay sonra bir futbolcu ya da 2 futbolcu çıkartılmakta o da ilgisizlik ve baskıyla beraber yok olup giden bir futbolcu haline gelmektedir.Asıl sebep çok başka.Asıl sebep yerel profesyonel kulüplerin yerel amatörlere hami olmak yerine kaşık düşmanı olarak görmesinden ibarettir.

Ben TFF'den ve ilgili herkesten şunu talep ediyorum.

1.Amatör Spor Evlerinin kurumsal yapısı değişmeli
2.Kulüplere olan ilgi arttırılmalı reklam faaliyetleri yapılmalı
3.Statlar iyileştirilmeli ve en azından ulaşım katkısı verilmeli kulüplere
4.Yerel profesyonel kulüplerin  yerel amatörlere destek olması sağlanmalı
5.Malzeme desteği verilme en azından piyasa desteği sağlanmalı
6.Liselerde müdüre para vererek futbolcu kapma devri kapanmalı
7.Hakemlere ve oyunculara küfür edilmemesi için trübünlerde polis sayısı arttırılmalı
8.Lisans işlemleri kolaylaştırılmalı
9.Takımların birbirini tanıması ve şiddet olaylarının azalması için etkinlikler düzenlenmeli
10.Hakem gözlemci raporları ve tutanakları ve hakemlerin puanlamaları güncel bir şekilde yayınlanmalı

Saygılarımla,

7 Haziran 2013 Cuma

Galatasaray'ın sistemi üzerine

     Son iki sezonun şampiyonu 4-1-3-2 sistemini oynayan Galatasaray bu sistemde nasıl transfer yapması gerek diye kendime sorduğum zaman elinde kadro ve yabancı sınırlamasını düşünürsek Öncelikle yabancılarını kısıtlamalıdır.Bence gitmesi gerekenlerin başında Culio-Elmander-Ujfalusi-Çağlar-Aydın gelmektedir.Galatasaray elindeki yıldızlarını yeni yıldız adaylarına rehber olarak kullanmalıdır.Düşünsenize elinizde Drogba gibi bir yıldızınız var bu oyuncunuz altyapıdan bir kaç oyuncuyu eğitse ve Türk Futbolundan yeni yıldızlar çıksa.

   Galatasaray'ın forvet hattında oynayan Drogba-Burak ikilisi müthiş bir başarı grafiği çiziyor.Bu oyuncular mutlaka elde tutulmalı.Öte yandan bence Umut Bulut transfer edilmelidir çünkü yabancı sınırlaması düşünülürse bazı zamanlar Drogba'nın yedek kalması diğer varyasyonların denenmesine fırsat verecektir.Eğer Umut transfer edilmezse onun yerine mutlaka tecrübeli bir Türk forvet alınmalıdır.Son olarak altyapıdan yetişmiş bir oyuncunun A takımda 4.olarak yazılaması bu bölgede futbolumuzdan bir oyuncunun çıkmasına sebep olacaktır.

    Orta Sahaya gelirsek en büyük sıkıntı burada bence.Bu bölgeye yapılan Erman transferi gerçekten isabetliydi.Çünkü yetişmiş ofansif orta saha-orta saha oyuncusu bulunmamaktadır.Olsa bile fiyatları el yakmaktadır.Erman bonservissiz alındı ve gayet başarılı olacaktır.Bence en büyük sorun Erman'on orta saha orta olarak oynatılamayaak olması.Çünkü Erman 1,66 cm boyunda ve hava hakimiyeti zayıf bir oyuncu.Ofansif Orta Sahada Fatih Terim'in Sneijder öncelikli olmak üzere Emre Çolak-Selçuk İnan gibi ayakları var.Bence Erman sağ kanat için alındı.Erman Büyükşehir Belediyede oynadığı zamanlarda sağ kanatta zaman zaman oynamış bir oyuncu.Bu durum Aydın'ın biletinin kesildiğinin göstergesi.Bu bölgede yani ofansif orta saha bölgesinde Furkan Özçal'ı izlemek için sabırsızlanıyorum Furkan geleceğin en büyük yıldız adayları arasındadır.
   
   Sol açık adayları Amrabat-Sneijder-Çolak olan Terim bu bölgede rahat duruyor.Beni en çok üzen Amrabat'ın istediği oyununu oynayaması.Amrabat Kayseri'de oynadığı zamanlar sol açık ve sağ açıkta oyun kurucu gidi görev yapıyordu.Fatih Terim'in sisteminde Amrabat Real Madrid maçında son dakikalarda oynadığı serbest oyun kurucu tarzında oynamıyor.Ayrıca Amrabat birebire çok giren bir oyuncu ve sürati kullanmaya çalışan bir tipi var.Ama çoğunlukla başarısız oluyor ve son zamanlarda yedek tutulan bir oyuncuydu.Galatasay'ın sol açık pozisyonunda oyuncuya ihtiyacı bulunmamaktadır.Aksine Sneijder'in satılması Galatasaray'ı çok kötü etkileyecektir.Yönetim satılmayacak oyuncu yok derken Fatih Terim'in bakışları altında hiç ezilmiyor bence Fatih terim ne Burak'ı ne Sneijder'i satmayacaktır.

   Selçuk iyi bir orta oyuncusu.Bu pozisyonda Yekta iyi bir yedek konumunda,Galatasaray'ın bu mevkide bir genç oyuncuyu A takımda 2.yedek olarak kullanması iyi olacaktır
   
   Sağ Açıkta Hamit Altıntop hakkında konuşmak istemiyorum iyi bir oyuncu ama bekleneni veremedi.Bu bölgeye Erman'ın katkısı olacaktır.

  Liberoda Melo kesinlikle alınması gereken bir oyuncudur diyemiyorum onun yerine Alper Potuk Galatasaray'ı çok rahatlatacaktı ama bugün Melo alınması gereken bir oyuncudur.Bu bölgede Ceyhun Gülselam Kayserispor'a transfer olmazsa iyi bir yedek olacaktır.

   Sol bek konusunda Türk futbolu yıllardan beri sıfır çekmektedir.Bu bölgeye Carlinhos gibi ileri uç kanat bek alınması isteniyor.Çünkü Fatih Terim 4-1-3-2 sisteminde atağa çıkarken takımı 3-5-2 oynatıyor.Bu beklerin oyuna katıldığını gösteriyor Carlinhos bu tarzda bir oyuncu ve alınmazsa bu tarzda başka bir oyuncunun alınması şart.Riera'nın Real Madrid maçında Di Maria tarafından ne hale getirildiğini gördük.Riera kesinlike demiyorum ama gönderilmesi gereken bir oyuncudur.

   Stoperde Dany'yi beğeniyorum.Chedjou inanılmaz katkı yapacaktır takıma ama yabancı sınırından dolayı Dany büyük ihtimal yedek kalacaktır.Bu mevkide bir genç oyuncunun alınması takıma büyük bir artı olacak hemde takımın geleceğini garantiye alacaktır.Ayrıca Galatasaray'a geldiğinden beri sıkı çalışan ve harika bir fiziğe sahip Zan Fatih Terim'in iyi bir yedeği oalcaktır.

   Sağ bekte Eboue ve Sabri ikilisi gerçekten iyi Fatih Terim bu bölgede gayet rahat duruyor.

   Kalede Muslera-Eray-Aykut üçlüsü güven veriyor ama Eray ve Aykut artık gönderilmelidir.Yerlerine alınacak iki genç kaleci Musleradan sonra yabancı sınırına takılmamız için hayati önem taşımaktadır.

   Özetle Galatasaray bu sistemde Riera-Eray-Aykut-Culio-Aydın-Çağlar-Ujfalusi-Baytar gibi oyuncularını yollamalıdır.Onlar yerine sol beke bir yabancı yedeği Hakan Balta olacak şekilde.Defansa genç bir oyuncu takviye edilmeli.Sağ beke de aynı şekilde bir genç yıldız adayı getirilmeli ve ara sıra oynatılmalıdır.Kale konusunda Eray ve Aykut gönderilmeli ya da en azından Aykut yollanmalı yerine gelecek vaadeden bir oyuncu alınmalıdır.Orta Saha'ya Melo alınmalı ve en az 1 sene daha oynatılmalıdır.Melo alınmazsa Selçuk libero Sneijder ofansif orta saha olarak oynayabilir. Bu sistemde Yekta ve Ceyhun gereken katkıyı yapabilir.Sol Kanat şimdilik sağlam gözükmekte.Sağ kanat'a genç bir oyuncu takviye edilmelidir.Forvete de aynı şekilde bir genç oyuncu takviye edilmeli ve Umut Bulut alınmalıdır.

   Porto yıllardır tecrübeli oyuncularınının yanında genç oyuncu oynatarak devasa paralar kazanmaktadır.(http://skorer.milliyet.com.tr/porto-yildizlari-satti-genclere/-/detay/1716304/default.htm)Galatasayda Fatih Terim yıllarca takımın başında kalırsa Galatasaray adeta bir oyuncu fabrikası haline gelecektir.Müfüt Erkasap futbol bilgisi ve tecrübesi ile Galatasaray'a inanılmaz oyuncular kazandıracaktır.




3-5-2 Sistemi

Sistem gereği oyuncuların oyun alanında dağılımları, üç savunma oyuncusu önünde beş orta saha oyuncusu ve onların önünde yer alan, iki ileri uç oyuncusu şeklindedir. Savunma oyuncularından bir tanesi en son oyuncu yani libero, diğer iki oyuncu ise libero önünde ve rakip hücum oyuncularını kontrol altında tutan stoperlerden oluşur. 


3-5-2 Taktiğim

Öncelikle defans yapısını anlatalım.Bu sistemde sağlam ve fizik gücü yüksek defans oyuncuların bulunması şarttır.Bunun en tipik örneği Juventus örneğidir.Barzagli-Chiellini-Bonucci üçlüsü adeta duvar gibidir.Juventus  Sampdoria karşısında oynadığı en son maçında (18.05.2013) üçlü defansın ortasında görev yapan Cacares olmuştur.Cacares hızıyla dikkat çeken bir oyuncudur.Özellikle Real Madrid gibi 4-2-4 oynayan kanatlardan Di Maria-Ronaldo gibi silahları olan takımlarda sağ ve sol stoperin hızlı olması şarttır.Bir konuyu anlatmadan geçemeyeceğim.Real Madrid - Galatasaray ilk eleme maçında Di Maria sol bekte Hakan Balta'ya adeta futbol dersi vermiştir.İkinci maçta 3-5-2 oynayan Galatasaray'da Real Madrid'in kanat ataklarını engelleyecek sistem oturmuştur.Benim kanaatim 4-2-4 gibi sistemlere en güzel cevap 3-5-2'dir.

Orta Sahada 5 oyuncu oynatan takımlar genelde ligimizde 4-4-2 sisteminde ya da 4-1-3-2 sisteminde forvetten adam eksilterek bu sisteme dönerler.4-5-1 Orta Saha Hakimiyeti ile beraber geri dörtlünün beklerini oyuna katmasıyla sağlam bir sistemdir.Bu sistemde santrafor oynayan oyuncunun önde basabilen ve ayağında top tutabilen bir oyuncu olması gerekir.Bence bu sistemde en iyi oynayabilecek oyuncu Kayserisporlu Bobo'dur.

3-5-2 sisteminde orta sahada ön libero oynayan oyuncu en önemli oyuncudur.Juventus'da Pirlo veNapoli'de ara ara Dzemaili yada Behrami...Bu sistemde ön libero yada liberolar defansın amiri konumundadır.Geri 3'lüye sürekli yardım etmek ve oların açıklarını kapatmak zorundadır.Pirlo bu anlamda benim futboluna ve kişiliğine hayran olduğum bir oyuncudur.

Gelelim kanat oyuncularına.Kanat oyuncuları hayati önem taşımaktadır.Çünkü bu sistemde kanatlar ileri-geri oynayamak zorundadır.Ben bu tarz oyunculara sahip ligimizde en iyi Takım olarak Fenerbahçeyi görüyorum.Caner ve Gökhan Gönül biri solda biri sağda bu sisteme uygun isimlerdir.Hatta bencebu sistemi oynayan bir takımda bu oyuncular özellikle Gönül değerini beşe katlar.
Kanat oyuncuları süratli - hızlı - teknik olmalıdır.Bence bu sisteme en uygun ismin sol mevkide Gareth Bale'dir.Tekniği,hızı,oyun zekası ile sol kanat oyuncusunun geçmişi sol bek olması nedeniyle bu sisteme en uygun oyuncudur.

Orta Saha oyuncularının -benim sistemimde- biri merkezi orta saha diğeri ileriye dönük orta sahadır.Duruma göre merkezi orta sahanın ofansif oynaması beklenebilir.Bu durumda Geriye Dönük Forvet oynatmak anlamsız olabilir.Bu durumda çift santrafora dönmek ve hedef adam oynatmak mantıklı olabilir.(bkz:Resim.2)


Resim.2

Forvet hattında bir oyuncu geriye dönük oynar.Yani bu oyuncunun görevi orta saha ile forvet arası köprü olmaktır.Diğer oyuncu santrafor ise önde basabilen ve ayağında top tutabilen bir oyuncu olmalıdır.

Yukarıda anlattığım 3-5-2 sistemi benim en beğendiğim sistemidir.Ancak bu sistemi kurmak isteyen teknik adam uzun süren çalışmalardan sonra bu sistemi oturtabilecektir.

Aşağıda atak ve savunma halinde takım dizilişlerini paylaşacağım.
















Sağ taraftaki resimde standart atak dizilişi gösterilmiştir.




















Sol tarafta standart defans dizilişi gösterilmiştir.














Sol tarafta takımın sol kanattan atak yaptığı düşünülerek dizlim yapılmıştır.Görüldüğü gibi kanat oyuncusu ileri çıkarak arkasına ileriye dönük orta sahayı önüne geriye dönük forveti almıştır.Santraforun iyi yer tutması ve Geriye Dönük Forvetin Santraforla iyi anlaşması ortalarda işe yarar.Teknik adam sol kanatın çizgiye kadar koşmasını isteyebilir.Merkezi orta saha rebound topları bekleyerek atağın kesilmemesini sağlayacaktır.Sağ kanat oyuncusunun içeri çapraz koşu yapması veya orta saha merkeze destekte bulunması teknik adamın tasarrufundadır.Ben sağ kanat oyuncusunu merkezi orta sahaya destekte tutarak sağ kanattan ani atak yenmesini engelliyorum.











Yanda Sol kanattan gelen bir atak halinde takım dizilişi gösterilmiştir.Görüldüğü gibi libero oyuncusu hemen atak gelen bölgeye koşmuştır.Kanata oyuncuları bir bek gibi yerlerine gelmiştir.Merkezi orta Saha liberonun arkasında ve onun bölgesinde ve atak bölgesine bir stoper yaklaşmıştır.