31 Ekim 2013 Perşembe

1980 Darbesinin Spora Etkisi:Ankaragücü Yüksel !


Ekranda garip ama sert bir ses,konuşurken irileşen bir boğaz ve kel ama tatlı bir kafa...Ankaragücü Rahat! Hazır ol ! Şimdi Bir Üst Lige Yüksel Marş Marş ! Efendim bu hafta 1980 Cuntasının ası Kenan Evren ve diğer kraliyet cuntasının halt ettiği ve de şikeyle karışık özgür spora vurduğu darbeden bahsedeceğiz,rahat da dinleyebilirsiniz !

Harika bir gol ! Kunta Kinte Atıyor... 

Maçı seslendiren radyocu belki de böyle söylemiştir kim bilir.Tarihler 1981'in 13 Mayısını göstere dursun , Bolu'da inanılmaz bir güzel hava olacak olmalı ki stad tıklım tıklım dolu.Kum sahaların efsanesi Boluspor,Ankaragücüne karşı Türkiye Kupası Finalinde 35 metreden harika bir gol atıyor.Hakem golü veriyor;fakat o da ne ! Yan hakem itiraz ediyor,itiraz sonuç vere dursun gol iptal ediliyor,ofsayt!İddia odur ki;hakem askerlerin emri altında kalmış.Bir kaç rütbeli,hakeme iptal et golü,diye baskı kurmuş,baskılar sonuç vermiştir,Netekim!


İnsan bu top değil ki !

Askerin gücü her şeye yete dursun o yuvarlakımsı şeye nasıl da yetmez hayret doğrusu.Yıllar sonra Kunta Kinte Sabaha verdiği röportajda 84.dakikada attığı gol için Evren'i Allah'a havale ediyorum,diyecektir.İnsan bu top değil ki !

General Yılmaz Tokatlı desem anlar mısınız?

Efendim darbeden iki buçuk ay sonra özerk futbolun başına Evren cuntası tarafından General Yılmaz Tokatlı getirilmiştir.Değiştirileren statü ile Türkiye Kupasını kazanan takım direkt lig yükselme hakkına sahip olacaktır.O sene yani 80-81 sezonunda Ankaragücü 2.ligi 2.sırada tamamlamış ve de büyük bir başarı ile finale kalmıştır.Bu statü değişikliği ise bu final zamanlarında olmuştur.Nedir ki abi,bi yönetmeliğe bakar!

Hatta ve hatta!

Bursa'da 71 yılında Mesken mahallesinin gençleri bir kulüp kurarlar.Adı ne olsun tartışmaları sırasında gençlerden birisi Şanlı Mesken olsun der demez espri gelir:Yok Dinamo Mesken olsun ! Kahkaha efektleri altında aslında evet olabilir sesleri duyulmaya başlar başlamaz,aynı anda güle güle kabul ederler bu ismi:Dinamo Mesken!

Çok geçmeden kapatılır kulüp,Milli değerlere açık saldırıdan.Dinamo Mesken,bu rahatlık nerden!

Onlar ermiş muradına biz çıkalım tahtına :D

Efendim size uzun uzadıya küf kokulu cümleler kurmayacağım,ancak darbe de olur,foklar da ölür,aşklar da biter bunu unutmamalı.Şu 3 günlük dünya da Amkaragücünün şimdiki hali ortada,onu da geçtim Evren abimizin hali ortada. Ne diyelim,Samanı saklayacak vakit varsa ölüme çare de bulunmalı.İyi haftalar