19 Nisan 2014 Cumartesi

"Futbol arsada güzel,borsada değil"

Belki de komünizme gönül vermese bu sözün sahibi Metin Kurt bu sözle efsane olurdu.Futbolun en safi ve güzel yanını temsil eden bu söz kulaklarda aşina olmasa da gerçekçiliği yüksek bir söz.

Borsada işlem gören ve böyle değer gören AŞ futbollar amatörlere kafa okuyamaz,okumamalı.Hem trilyon alan birinin futbolcu olması abes değil midir?Güzel olan odur ki:Beş kuruş para bile almadan sahada ter döken futbolcunun yaptıklarıdır.Çok da komiktir ki asıl futbolcu trilyonluk futbolcunun maçlarını izler ve ona özenir.Ronaldo gelsin adını bile bilmediği bir takımda malzeme kıtlığı içerisinde top oynamaya çalışırken ayda 1000 Tl para kazansın.Messi'ye sözüm yok.

Toprağın diyorum Metin Kurt toprağın bol olsun.


23 Ocak 2014 Perşembe

Meclisspor:GÖRME ENGELSİZ EFSANE TAKIM


 Başlığa aldanmayınız efendim bu bir spor yazısıdır.Aklıma geldikçe beni güldüren bu tablo 12 Mayıs 2008 günü Meclisspor adında kurulan TBMM Takımının Görme Engelliler ile oynadığı maça dairdir .
Malum takım  Nisan 1997 yılında kurulmuştur.Amacı sosyal kurumlarla futbol müsabakaları yaparak 

Meclisimizin ilişkilerini kuvvetlendirmektir.
        

E müdavimleri,taraftarları vekiller olunca işin şekli biraz değişik oluyor.Gösteri maçları,moral maçları derken Meclisspor ite kalka yoluna devam ediyor dursun bir çok spor yazarımız ise geleceği Darbelere bağlı bu takımın başarılılarını konuşuyordu.

Başarıdan Başarıya
 
Meclisspor hakikaten esaslı top oynarken asıl çıkışını ise 2007 yılında yaptı.Kimin organize ettiği bilinmez sayın amatör futbolcu vekillerimize moral maçı teklifi geldi.Rakip:Kimsesiz Çocuklar.
Teklif kabul edildi.Maç günü,prosedür ayarlandı.Engelliler haftasında aslında otobüste yer vermek dışında pek destek olmadığımız engelli çocuklarla maç ayarlandı.Tarih:Mayıs 2007.
Sonuç: Meclisspor 3 – Engelliler Takımı 2
Devlet Bakanı Nimet Çucukçu’nun sözleri ise bir o kadar ilginç:
“ Geçen yıl da kimsesiz çocuklarla maç ayarlamıştık. Onlara moral olsun diye. O maçı da 3-2 aldılar. Çocuklar maç sonrasında ağladı, zor susturduk “

 Durun bitmedi.

Bu sefer tarihler 12 Mayıs 2008’i gösteriyorken Meclisspor’a bir maç teklifi daha gelir.Kolay değil başarıdan başarıya koşmak ne de olsa?Bu sefer rakip Görme Engelliler Takımı.
Teklif kabul edildi.Maç günü,prosedür ayarlandı.Sonuç: Meclisspor 7 –GörmeEngelliler 3
Yuh!
Maç öncesinde yaşanan bir diyalogda ise Edirne Milletvekili Necdet Budak, yanına aldığı görme engelli futbolculara, “Sakın vekillere sert girmeyin. Unutmayın onların dokunulmazlığı var” şeklinde espri yapmıştı. Engelli oyuncular da 5 golden fazla atmamaları için milletvekillerinden söz almıştı.
Bu tür maçların sonucu genellikle bilerek berabere bitirilirken, Meclisspor’un bu maçı 7-3 kazanması Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’yu kızdırdı.
Maçın en ilginç ismi 5 gol atan Necdet Budak’ın maçtan sonra söylediklerinde:”İnsan hırslanıyor kendimizi tutamadık!”
Futbol topu yere düşene  kadar farketmeyen %20 görme engellilere karşı alınan zafer sizce nasıl tarif edilir?
Ben onu bunu bilmem ama maçtan sonra eski Devlet Bakanı Nimet Baş’ın Meclisspor’a yolladığı mektupta geçen ifade  somut olaya çok uygundur:”Galiptir bu yolda mağlup olan”
Meclisspor son dönemde yaşananların kısa bir özetidir.İbret alınması dileğiyle.
Bu arada bu hafta sokakta izbe bir yerde öldürülecek mağdurlara selam olsun Allah taksiratlarını 
şimdiden affetsin.

İşte büyük zafer kazanan vekiller 

Harun Tüfekçi (Meclis Divan Üyesi-Konya Milletvekili), Hüsnü Ordu (Takım kaptanı-Kütahya Milletvekili), Hüseyin Mert (Kaleci-İstanbul Milletvekili), Zekeriya Aslan (Afyonkarahisar Milletvekili), Haluk İpek (Ankara Milletvekili), Abdurrahman Arıcı (AntalyaMilletvekili), Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili), Mehmet Günal (Antalya Milletvekili), Fahrettin Poyraz (Bilecik Milletvekili), Bayram Özçelik (Burdur Milletvekili), Metin Kaşıkoğlu (Düzce Milletvekili), Necdet Budak (Edirne Milletvekili), Saadettin Aydın (Erzurum Milletvekili), Fevzi Şanverdi (Hatay Milletvekili), Nevzat Korkmaz (Isparta Milletvekili), Enver Yılmaz (Ordu Milletvekili), Fatih Öztürk (Samsun Milletvekili) Adem Tatlı (22. Dönem Giresun Milletvekili), Hacı Turan (22. Dönem Kırşehir Milletvekili)