12 Aralık 2013 Perşembe

Galatasaray-Juventus / Yenilen Golde Kadame Hatası Üzerine

Galatasaray'ı tebeik etmek lazım.Dakika 85'e kadar patates tarlası gibi bir sahada geçen mücadelede galibiyetin Türk tarafı lehine olması herkesi mutlu etmiş olmalıdır.

Futbol en az bir hatanın kabul edilmediği bir alandır.90 DK boyunca hatasız giden bir maçta yapacağınız tek hata sizi geriye düşürebilir.

UCL Son grup maçında Juventus'un durumu ise tam da böyle.85 k hem defans hem hücum anlamında baskılı oynayan Juve maçın genelinde hiç hata yapmadı.Andrea Pirlo'nun eksikliğinde Pogba kritik bir hata yaparak maçın ve takımın gidişatını değiştirdi.

Aşağıdaki resimlere dikkat ediniz.

                                                                                     1


Dikkat ederseniz,Sneijder baskı kurması gereken oyuncu %100 ile baskı yapmamıştır,daha sonra Destek oyuncunun müdakesi kademeyi dağıtmıştır.



Drogba'nın yalancı koşusu gayet yerinde



Sözün Özü:Kademe ve baskı hatalarında yer alan bu gol sonucu Juventus Uefa yolcusu olmuştur.Tebrikler Galatasaray

1 Aralık 2013 Pazar

Kalecilerin Plonjon ile İmtihanı

Kalecinin kafasının yanına;kafa,bel,ayak hizasından yere gelen topu savuştırmasına plonjon hareketi denir.İyi kalecilerin plonjon yapabildiği bilinmektedir ancak yapımı efor ve teknik gerektiren plonjon israf hareketlerdendir.Cephesel hareketi doğru yapan kaleci bloke ederek topu da durdabilir.Uzaktan gelen sert şurtlarda plonjon kalecide seri ve ilk sırada bir hareket olabilir ancak plonjor esas değil istisnadır.
Örnek bir plonjon hareketi

Plonjon kalecinin önce dizlerini karnına çekerek daha sonra hareket mesafesine göre ayak ve sonra dizlerde yükselerek yaptığı sıçrama hareketidir.Bu hareket sırasında kaleci topu tutar ve kalçası üzerine düşüp [yüz ve karın üstü düşüşte olabilir] hareketi tamamlar.

Tamamiyle cesaret gerektiren bir hareket olup,olmazsa olmaz durumunda da değildir.Şov amaçlı olarak Plonjon hareketi riskli sonuçlar getirebilir ve plonjon hareketi sık sık yapılan bir hareket değildir.